Kommunism i Sverige

Kommunismen som rörelse i Sverige under 2000-talet

  • Annonser

Josefin Brink (V) dissar Lagena

Posted by kommunismisverige på maj 18, 2010

Saxat från debattforumet socialism.nu:
http://www.socialism.nu/showthread.php?p=145908#post145908

Angående Lagena och 1 maj. Jag kan säga hur det var. Fick reda på det via en kamrat som är med på en intern V-mejllista och borde inte tjalla om den infon, men jag tycker det är värt att skita i det när det gäller såna här saker. Rapport till mejllistan från en person:

”I fredag hade vi valledningsmöte (distriktet, landstinget och stadshuset samt våra riksdagsledamöter). När jag berättade om våra planer så blev de jätteglada. Utom på en punkt: vår fackliga talare. Josefin Brink tyckte vi verkligen borde köra på någon annan då lagenagruppen har blivit kapad av trottar och syndikalister samt att de kör en väldigt LO-fientlig linje. Det tyckte jag inte vi ska stödja. Mitt förslag för att de inte ska bli för mycket tjafs och att vi får de på oss är att vi flyttar Lagenafolket till Medis och lägger en annan facklig talare i Kungsan. Jag ska bland annat kontakta Seko under morgondagen.”

De fackliga talare som avses är alltså Jessica Moya och Patrik Olofsson från Lagena. Resultatet blev mycket riktigt att dom fick tala i Medis, istället för i Kungsan där det var tänkt och huvudfirandet sker. Anledningen till att man alls fick tala trots sin LO-fientlighet och sina trotte- och syndikalistinfluenser, var alltså att det inte skulle bli för mycket tjafs och Lagena-kollektivet skulle bli arga.

Lagenaarbetarna ogillas alltså av ledningen för Vänsterpartiet. För att dom är ”LO-fientliga” (?), alltså i klarspråk ”fientliga till LO:s ledning”. (För fientliga till LO:s medlemmar är ju knappast Lagenaarbetarna.) Och usch, att vara emot den välavlönade och kvävande byråkratin, ja , det är ju hemskt. Tycker Vänsterpartiets ledning.

Det är alltså bättre att stödja LO-ledningen, Wanja Lundby-Wedin, Stefan Löfven och högeretablissemanget i SAP:s och LO:s toppskikt, än att stödja kämpande arbetare på golvet. Pinsamt.

Hur länge kan vanliga v-medlemmar stå ut med en partistyrelse med så många och inflytelserika företrädare som är mot kämpande arbetare när de råkar i konflikt med LO-byråkrater, mot 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön, och för att släppa kravet på utträde ur EU?

LO-ledningen bestämmer - arbetarna ska lyda

LO-ledningen bestämmer - arbetarna ska lyda

Annonser

5 svar to “Josefin Brink (V) dissar Lagena”

  1. […] Konfliktportalen.se: kommunismisverige skriver Josefin Brink (V) dissar Lagena, Anders_S skriver Ingen ordning på pappren, domljuger skriver CUF och extrem dumhet, Hans […]

  2. […] Anders_S skriver Nedskärningar gällande arbetarskyddet en delorsak?, kommunismisverige skriver Josefin Brink (V) dissar Lagena, domljuger skriver CUF och extrem […]

  3. […] Anders_S skriver Nedskärningar gällande arbetarskyddet en delorsak?, kommunismisverige skriver Josefin Brink (V) dissar Lagena, domljuger skriver CUF och extrem […]

  4. […] Tips från Konfliktportalen: Tusen pekpinnar anser, apropå Arbetarendebatten, att Vi behöver en Arena, men inte två, Vida Latina rapporterar från Gröna vågen i Colombia, kommunism – allt åt alla – folkmakt tycker att Josefin Brink (V) dissar Lagena […]

  5. […] Josefin Brink (V) dissar Lagena « kommunism – allt åt alla – folkmakt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: